Penticton – Banff

Vanmorgen vertrok ik voor 3 dagen alleen op pad. Van Penticton reed ik naar Banff, een lange rit van 6u30.

Ik heb een ontbijtje opgepikt bij Starbucks en ben dan vertrokken richting Banff. De eerste geplande stop was Revelstoke, na 3u30 rijden. Hier heb ik wat rondgewandeld en geluncht. Ik ging voor iets typisch Canadees: Poutine.

Het was prachtig weer tot nu toe, maar eenmaal voorbij Glacier National Park, is het weer beginnen veranderen. Plots begon het te sneeuwen. Ik was niet van plan om vandaag langs Lake Louise te rijden, maar omdat de sneeuw de omgeving nog mooier maakte, ben ik er toch naartoe gegaan. En wat een geluk dat ik dat heb gedaan. Het zicht op het meer (allee, de ijsvlakte) was prachtig met de verse sneeuw die viel.

Terwijl ik foto’s aan het maken was, klaarde het plots weer op. De lucht werd blauw en het zicht werd nog mooier.

Toen ik verder reed richting Banff dacht ik dat het niet meer beter kon vandaag, maar na een kwartiertje rijden zag ik in de rivier langs de weg nog 2 beren! 😀 Jammer genoeg kon ik van in de auto geen foto maken..

Een topdag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *