Banff

Ik had een hele dag om Banff te verkennen. Het weer heeft helaas de plannen wel wat in de war gestuurd. Het plan was om met de Gondola naar de top van Sulphur Mountain te gaan om daar over de boardwalk te wandelen. Van hieruit heb je een zicht op alle omliggende bergen en Banff zelf. MAAR… Het heeft de hele dag gesneeuwd, waardoor alle bergtoppen in een dikke mist zaten. Het had dus geen zin om naar de top te gaan.

Ik ben dan maar het centrum ingetrokken om Banff te ontdekken. Het had wel iets om rond te wandelen in de sneeuw. In het centrum van Banff zijn er veel restaurants, bars en winkeltjes. Rustig een koffietje gedronken en wat geshopt en dan terug naar het hotel gegaan, in de hoop dat het in de namiddag zou opklaren.

Jammer genoeg was dat niet het geval. Ik heb mijn wandelschoen dan aangetrokken en ben tot bij de Cave and Basin National Historic Site gewandeld. Deze plek was het eerste nationale park van Canada. Je vindt er warmwaterbronnen in een grot en een smaragdgroen meertje. De site was al afgesloten voor vandaag, maar ik heb wel een mooie sneeuwwandeling van een 6km kunnen maken.

Morgen rij ik weer richting Penticton, maar ik hoop ’s ochtends nog op beter weer, zodat ik misschien nog de Gondola kan doen. Anders ga ik nog eens langs bij de Cave and Basin National Historic Site.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *