Banff – Penticton

Ik stond vanmorgen vroeg op in de hoop dat het weer beter zou zijn dan gisteren. En ik had geluk, het was redelijk helder weer, dus kon ik voor de rit terug naar Penticton nog met de Gondola naar de top van Sulphur Mountain.

Na het ontbijt reed ik tot bij de Gondola. Er was nog bijna niemand, dus kon ik direct instappen en met de kabelbaan naar de top reizen. Niet mijn ding, zo aan een stalen kabel hoog boven de grond bengelen in felle wind… Maar ik ben er geraakt. Wat een prachtig zicht hierboven. Dit was het angstzweet waard. Jammer genoeg was het houten wandelpad nog gesloten door het winterweer. Maar het 360° zicht op de top was meer dan voldoende.

Na een half uurtje in de vrieskou ben ik weer naar binnen gegaan om af te dalen. Eenmaal beneden ben ik dan vertrokken voor de rit naar Penticton, 600km van Banff. 7u, enkele tussenstops (Golden en Revelstoke) en een rit door Glacier National Park later was ik weer bij Kevin thuis in Penticton. Een vermoeiende, maar mooie dag!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *